NEA

Έκρηξη ιατρικών σφαλμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

Έκρηξη ιατρικών σφαλμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

Τα ιατρικά σφάλματα που αποτελούν σημαντική αιτία πρόκλησης σωματικής βλάβης, αναπηρίας και θανάτου, καθώς και τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στη χώρα μας θα είναι τα κύρια θέματα της ημερίδας που διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας στις 22 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Στην ημερίδα με τίτλο «Ιατρονομικά θέματα», καταξιωμένοι επιστήμονες από τον ιατρικό και δικαστικό χώρο θα μιλήσουν για την έκρηξη των ιατρικών σφαλμάτων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τα ιατρικά λάθη, σύμφωνα με τους ομιλητές, αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών, με σπουδαίες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις.

Παράλληλα, θα τονιστεί ότι είναι έντονη η ανησυχία και ο φόβος των Ελλήνων να υποστούν ένα ιατρικό σφάλμα (επτά στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι θα πέσουν θύμα ιατρικού λάθους), ενώ, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες υποθέσεις ιατρικών λαθών αφορούν τις επεμβατικές ειδικότητες, όπως τη Γενική Χειρουργική και τη Μαιευτική – Γυναικολογία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι ομιλητές θα εστιάσουν και στην ενδοοικογενειακή βία που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα εκατοντάδες περιστατικά κακοποίησης που καταγράφονται μέσα στις οικογένειες προκαλούν απόγνωση, πόνο και θλίψη, ενώ ο αριθμός των γυναικών θυμάτων είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των αντρών.

Η ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.