NEA

Πρόωρο τέλος σταδιοδρομίας για τον 80χρονο νέο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας!

Πρόωρο τέλος σταδιοδρομίας για τον 80χρονο νέο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με το διορισμό του, την παραίτησή του υπέβαλε ο -πρώην πλέον- διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πατέρας.


Ο 80χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τέως γυμνασιάρχης παραιτήθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του -όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης ακόμη και στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία, ενώ δεν έλειψαν τα επικριτικά σχόλια και από φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΕ- καθώς η υποψηφιότητά του υπερίσχυσε των υποψηφιοτήτων νεότερων και με περισσότερα προσόντα υποψηφίων για τη θέση.

 Μάλιστα, μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι θα κρατήσει τον μισθό του διοικητή και θα αποποιηθεί τη σύνταξη του εκπαιδευτικού, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο, η επιλογή του που «έμπαζε» από παντού δεν μπορούσε να σταθεί σε καμία περίπτωση.

 Με μία λιτή δήλωσή του, αλλά με «βαριά» υπογραφή συνοδευόμενη με όλους τους τίτλους σπουδών του, έστω και αν είναι άσχετοι με τη θέση που του ανατέθηκε, ο Κώστας Πατέρας επιβεβαίωσε την παραίτησή του από διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Έθεσα στην διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτησή μου από την θέση του Διοικητού του Γ. Ν. Καρδίτσας για λόγους προσωπικούς, ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M. Ed., Ph.D.» 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Πατέρα.

Η φειδωλή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει:

« Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας».

 

Δεν τον άφησαν να ζήσει το όνειρό του…

 Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης της Θεσσαλίας, ο Κωνσταντίνος Πατέρας -μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία- υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ και στη συνέχεια των ΑΝ.ΕΛ, από όπου παραιτήθηκε το 2016.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το 2016, με την οποία κατήγγειλαν ότι ο κ. Πατέρας ζητούσε από τότε να διοριστεί διοικητής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο:

«Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους.

Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν».

 

Ρ.Σ.