NEA

Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ»: Πρωτοποριακή δράση για να συμπεριληφθούν τα ΑμεΑ στην αγορά εργασίας

Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ»: Πρωτοποριακή δράση για να συμπεριληφθούν τα ΑμεΑ στην αγορά εργασίας

Μία πρωτοποριακή και άκρως επιτυχημένη δράση, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα ΑμεΑ ισάξια στην αγορά εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ». Στη δράση με τίτλο «ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗN ΕΡΓΑΣΙΑ», που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, συμμετείχαν άτομα που εξυπηρετούνται στις Δομές του Συλλόγου, και έλαβαν μέρος στον εργασιακό στίβο της πόλης της Ναυπάκτου, αλλά και σε περιοχές του Δήμου Δωρίδας, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες.

Η πρωτοποριακή δράση αφορούσε επισκέψεις ΑμεΑ σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, -υπάλληλος γραφείου, κομμωτηρίου, κυλικείου, φανοποιείου, βιβλιοπωλείου, φαρμακείου κ.α.- κατά τη διάρκεια της οποίας, με την κατάλληλη συνοδεία και υποστήριξη, «εργάστηκαν» με βάση τους κανόνες και τις αρχές κάθε πλαισίου.

«Το επιτυχημένο αποτέλεσμα της δράσης έτυχε εγκάρδιας αποδοχής από την κοινότητα, με την ευχή μία μέρα το όνειρό μας για συμπερίληψη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας να γίνει πράξη», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου.

«Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινότητας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο να συμπεριληφθούν ισάξια στην αγορά εργασίας, είτε αυτόνομα, είτε με την κατάλληλη πλαισίωση και υποστήριξη», επισημαίνουν.

Όπως τονίζουν οι συντελεστές της δράσης, «για το Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία είναι μια ημέρα αγώνα και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ για την πλήρη, αξιοπρεπή και ισότιμη συνύπαρξή τους στην κοινωνία. Σήμερα είναι όνειρο, αύριο πραγματικότητα».

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» είναι φιλανθρωπικό σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας) ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των Ατόμων με Αναπηρία από το 2003, έπειτα από πρωτοβουλία γονέων - κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες στην πόλη της Ναυπάκτου και στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί τρείς Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), ένα Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ) καθώς και Λέσχη Δραστηριοτήτων.