NEA

Ο Καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος του ΕΟΜ

Ο Καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος του ΕΟΜ

Ο Καθηγητής Παθολογίας Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), μετά την πρόσφατη παραίτηση του Ανδρέα Καραμπίνη, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

 

Ο Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης εκπαιδεύθηκε στη Γαστρεντερολογία στο Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» και μετεκπαιδεύθηκε επί διετία στην Ηπατολογία στο Royal Free Ηospital του Λονδίνου. Εργαζόταν από το 1999 έως τις 31 Αυγούστου του 2013 στη Β’ Παθολογική Κλινική του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 είναι διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΑ «Λαϊκό».

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήταν ο Συντονιστής της Επιτροπής Υλοποίησης και Παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίζουμε εδώ, σχετικά με την πρόσφατη (στα μέσα του Νοεμβρίου 2019) παραίτηση του τέως προέδρου του ΕΟΜ, Α. Καραμπίνη, ότι στην επιστολή παραίτηση που είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ του ΕΟΜ, επικαλούνταν δυσλειτουργίες στον Οργανισμό που -όπως υποστήριζε- οφείλονται στη «σημερινή του δομή», ενώ άφηνε αιχμές για την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΜ και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις της προηγούμενης ηγεσίας είχαν συμβάλει ώστε να λειτουργικά βιώσιμος ο Οργανισμός.