NEA

Στα όριά τους οι ελευθεροεπαγγελματίες γενικοί γιατροί με σύμβαση ΕΟΠΥΥ- Πάμε για επίσχεση...

Στα όριά τους οι ελευθεροεπαγγελματίες γενικοί γιατροί με σύμβαση ΕΟΠΥΥ- Πάμε για επίσχεση...

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Μετά τους εργαστηριακούς γιατρούς που έχουν να αντιμετωπίσουν το δυσβάσταχτο clawback, τώρα σε σκέψεις για επίσχεση μπαίνουν και οι συμβεβλημένοι γενικοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ.

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια απέστειλε σήμερα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καθώς οι γιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο!

Όπως αναφέρουν στην επιστολή η κ. Άννα Μαστοράκου και ο κ.  Δημήτριος Οικονόμου, η περαιτέρω καθυστέρηση ενδέχεται να οδηγήσει σε νομικά και άλλα μέτρα εκ μέρους των γιατρών!

Επισημαίνουν οι γιατροί: "Απευθυνόμαστε σε εσάς κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών ιατρών μελών μας, για τη διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε από την μη πληρωμή των ιδιωτών συμβεβλημένων ΕΟΠΥΥ οικογενειακών γιατρών, τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα εκκρεμεί από τον Αυγουστο 2019 η έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των γιατρών, κατόπιν εγγραφης ενημέρωσης/εντολής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί παρέχουν εκτός από τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του ιατρείου τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ειναι αναγκαίο να πληρώνονται με συνέπεια.

Σας καλούμε να ξεκινήσει άμεσα η ροή πληρωμών με ενημέρωση της διαδικασίας προς τους ενδιαφερομένους".

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εκπροσωπώντας τα μέλη της συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της και τίθεται πια σοβαρό το ενδεχόμενο της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.