NEA

ΕΟΠΥΥ: «Άστοχη» η επίσχεση εργασίας των οικογενειακών γιατρών

ΕΟΠΥΥ: «Άστοχη» η επίσχεση εργασίας των οικογενειακών γιατρών

Απορία και έκπληξη δηλώνει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για τη χρονική στιγμή που επέλεξαν οι οικογενειακοί γιατροί για να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους για επίσχεση εργασίας, αλλά και άλλες νομικές ενέργειες κατά του Οργανισμού, καθώς «το θέμα τους ρυθμίζεται» και σύντομα θα δοθεί «οριστική λύση στο ζήτημα της αποζημίωσής τους».

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ απέστειλε χτες επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο και ενημερώνοντας ότι η περαιτέρω καθυστέρηση ενδέχεται να οδηγήσει σε νομικά και άλλα μέτρα εκ μέρους των γιατρών.

Στις κινήσεις των γιατρών απάντησε με ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες το βράδυ την πρόθεση των οικογενειακών γιατρών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ να προβούν σε επίσχεση εργασίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των 800 οικογενειακών γιατρών, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της αποζημίωσής τους. Κάτι που τελικά επετεύχθη και προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατίθεται σήμερα. Η χρονική στιγμή που επέλεξαν οι οικογενειακοί γιατροί για να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους για επίσχεση εργασίας, αλλά και άλλες νομικές ενέργειες κατά του ΕΟΠΥΥ, κρίνεται τουλάχιστον άστοχη καθότι το θέμα τους ρυθμίζεται».

 

Ρ.Σ.