NEA

Έντονη αντίδραση από τον ΠΙΣ για τα επεισόδια

Έντονη αντίδραση από τον ΠΙΣ για τα επεισόδια

Προϋπόθεση της δημοκρατίας ο διάλογος, που σήμερα διακόπηκε βίαια, χωρίς να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας των γιατρών της χώρας.

 

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Εισβολή με «δημοκρατικές διαδικασίες» έκανε σήμερα στην Ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ομάδα εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με επικεφαλής τις ηγεσίες της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ. ΟΙ διαδηλωτές ήθελαν να περάσουν από την ολιγομελή ομάδα αστυνομικών που βρίσκονταν από νωρίς στην Αίγλη, για τυπικούς λόγους και οι οποίοι έριξαν ένα καπνογόνο προσπαθώντας να τους απωθήσουν όταν εισέβαλαν στην αίθουσα με συνθήματα, διέκοψαν τις ομιλίες και την κατέλαβαν, δημιουργώντας αναταραχή.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας λίγα λεπτά μετά στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι «θεωρεί ακατανόητη την αντίδραση των Νοσοκομειακών γιατρών, δεδομένου ότι η σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα υπάρχει ήδη στη χώρα με διάφορες μορφές εδώ και 14 χρόνια. Η διαδικασία του διαλόγου διακόπηκε βίαια, από ανθρώπους που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν ώστε να διατυπώσουν τη άποψή τους».

Για τα επεισόδια δηλώσεις έκανε και η Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ. Άννα Μαστοράκου. Όπως είπε η κ. Μαστοράκου, «όταν οι δαπάνες της υγείας προβλέπεται να αυξηθούν λόγω της ταχείας δημογραφικής γήρανσης ου πληθυσμού μας, ο ΠΙΣ πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει διάλογο ώστε να βρεθούν δόκιμες λύσεις. Αλλά δε μας άφησαν».

Και Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ κ. Ελευθερίου, τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι  «Απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Δυστυχώς σήμερα οι δημοκράτες φίμωσαν τα μικρόφωνά και δεν επέτρεψαν να ακουστεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γιατρών. Ο ΠΙΣ καλεί την ελληνική κοινωνία να καταδικάσει τα φαινόμενα».