NEA

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ:

Αλεξάνδρα Έβερτ: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Πατούλης: Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Μανόλης Καλαμπόκας: Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Ψυχίατρος – Υγιεινολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης: Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

 

Με μια μεγάλη εκδήλωση στο Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώθηκε η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ, για τον Εμβολιασμό Ενηλίκων.

 

Γ. Πατούλης: «Αποτελεί προτεραιότητα μας η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού ως στάση ζωής»

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά και αφορούσε εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών σε 20 Δήμους απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, είχε σαν κεντρικό θέμα τα οφέλη του εμβολιασμού στον ενήλικα πληθυσμό, εστιάζοντας στις ασθένειες της εποχικής γρίπης, της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας και του έρπητα ζωστήρα.   

Την τελευταία εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, κ. Μανόλης Καλαμπόκας και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κα Αλεξάνδρα Έβερτ. Την κεντρική εισήγηση προς τους παρευρισκόμενους πραγματοποίησε ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, κ. Αθανάσιος Σκουτέλης.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, χαιρετίζοντας τη εκδήλωση δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ενεργή συμμετοχή των Δήμων-μελών του Δικτύου μας σε αυτή την “πράξη ευθύνης” προς όφελος των δημοτών τους. Προσδοκούμε, μετά και από την φετινή επιτυχημένη υλοποίηση της καμπάνιας, ότι έχουμε καταφέρει, αφενός η έννοια της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού να γίνει περισσότερο συνείδηση για τους πολίτες, αφετέρου, να προάγουμε με αυτό τον τρόπο και την υγεία του ενήλικα πληθυσμού. Θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας, μαζί με την ιατρική κοινότητα και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, να εργαζόμαστε για να καθιερώσουμε τον εμβολιασμό σαν μία βασική αρχή υγείας και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας».

Ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης, Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε: «Είναι ασφαλές να πούμε, από τις επισταμένες προσπάθειες που έχουμε κάνει και μέσω αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού στον ενήλικα πληθυσμό, ότι έχει γίνει πλέον ευρύτερα γνωστό πως ο εμβολιασμός δεν σταματά στην παιδική ηλικία. Αντίθετα, η συμμόρφωση και η εμβολιαστική συνέπεια των πολιτών σύμφωνα με τα όσα προτείνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, συμβάλλει σε έναν πραγματικά υγιέστερο πληθυσμό και στο να σταματήσουμε να μιλάμε με φόβο για περιστατικά όπως αυτά τα οποία απασχόλησαν πρόσφατα τη χώρα: θανάτους από διφθερίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Ασθένειες ξεχασμένες και επικίνδυνες αντίστοιχα».

Η δράση, πραγματοποιήθηκε φέτος σε 9 Δήμους της περιφέρειας και 11 της Αττικής και στελεχώθηκε από μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και έγκριτους επιστήμονες ιατρούς που δραστηριοποιούνται στους Δήμους που έγιναν οι εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, εκτός από το Δήμο Αθηναίων, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Ωρωπού, Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης-Υμηττού, Παπάγου-Χολαργού, Μοσχάτου-Ταύρου και Γαλατσίου στην Αττική, καθώς και στους Δήμους Δράμας, Σερρών, Ωραιοκάστρου, Παλαμά, Θερμαϊκού, Χαλκιδέων, Βόλου, Ναυπλιέων και Κορινθίων στην Περιφέρεια. Η πρόσκληση του κοινού έγινε μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας των Δήμων με τους πολίτες τους και οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν σε Δημοτικές δομές, όπως ΚΑΠΗ, Δημοτικές αίθουσες εκδηλώσεων κλπ.