NEA

Καταγγελίες ΕΙΝΑΠ για χαώδη κατάσταση στο ΓΝ Γεννηματάς

Καταγγελίες ΕΙΝΑΠ για χαώδη κατάσταση στο ΓΝ Γεννηματάς

Με χτεσινή της ανακοίνωση –την οποία κοινοποιεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε., στους Διοικητές των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, αλλά και σε θεσμικούς φορείς– η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ασκεί δριμύτατη κριτική στη διοίκηση του ΓΝ Γεννηματάς για την «τραγική εικόνα» του νοσοκομείου με ουρές ασθενών, με καθυστερήσεις χειρουργείων, με τεράστιες αναμονές ογκολογικών ασθενών για τη χημειοθεραπεία τους και αδυναμία χορήγησης εισιτηρίου ή εξιτηρίου στους ασθενείς, λόγω εσπευσμένης και χωρίς οργάνωση εφαρμογής νέου πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΓΝ Γεννηματάς για την απόφαση που πήρε μετά από εισήγηση ΜΟΝΟ της διεύθυνσης του νοσοκομείου, ενώ υπήρχαν αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων –θέτει μάλιστα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα σχετικά έγγραφα– να εφαρμοστεί νέο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ χωρίς να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού και να έχουν δοθεί οι καινούργιοι κωδικοί.

Περιγράφει, μάλιστα, στην ανακοίνωση την τραγική η εικόνα που παρουσίασε ένα νοσοκομείο κορμού με ουρές ασθενών, με καθυστερήσεις χειρουργείων, με ογκολογικούς ασθενείς να περιμένουν την χημειοθεραπεία τους και κανένας ασθενής να μην μπορεί να πάρει εισιτήριο ή εξιτήριο.

«Μπορεί η διοίκηση να μην υπολογίζει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά οι ασθενείς δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται σε τόσο μεγάλες ταλαιπωρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η ΕΙΝΑΠ.
«Θα μπορούσε να εφαρμοστεί το καινούργιο σύστημα αφού εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι και χωρίς να δημιουργηθεί όλο αυτό το χάος».

Τέλος, απευθυνόμενη στο υπουργείο Υγείας η ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση παρέμβαση για:

  • Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους.
  • Να ενισχυθεί με προσωπικό της ΗΔΙΚΑ για να εκπαιδευτούν γρήγορα οι εργαζόμενοι και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

 

ΕΙΝΑΠ για ελλείψεις Αναισθησιολόγων

Με άλλη ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά επισημαίνει τις σοβαρές δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων και υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά, τους σοβαρούς κινδύνους για τα δημόσια νοσοκομεία που εγκυμονεί η έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.
«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά με τα αδιέξοδα που προκύπτουν διαρκώς σε διάφορα νοσοκομεία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η «Παμμακάριστος», όπου μετά τη συνταξιοδότηση μιας συναδέλφου πριν λίγες μέρες στο τέλος του προηγούμενου έτους, απειλείται άμεσα η λειτουργία του τμήματος άρα κατ' επέκταση και του ίδιου του νοσοκομείου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ: Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα δυο (2) θέσεις μόνιμων επιμελητών Αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την κάλυψη του νοσοκομείου άμεσα και για το επόμενο διάστημα.