NEA

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί για τις ιατρικές πράξεις στην Αισθητική Δερματολογία

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί για τις ιατρικές πράξεις στην Αισθητική Δερματολογία

Την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών αλλά και ύπαρξης ελεγκτικών μηχανισμών για την αποτροπή των περιστατικών εξαπάτησης του κοινού σχετικά με πράξεις της αισθητικής δερματολογίας -κυρίως ενέσιμες εφαρμογές, όπως botox και υαλουρονικού- που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ελάσσονος αλλά και μείζονος σημασίας (έως και μη αναστρέψιμα) για την υγεία των πολιτών, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, που διοργανώνει η Εταιρία, από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους «αλεξιπτωτιστές και τυχοδιώκτες» του κλάδου που (χωρίς την απαιτούμενη εξειδίκευση και εκπαίδευση) «ασκούν ιατρικές πράξεις άλλων ειδικοτήτων, αλλά και για τους μη ιατρούς και εκπροσώπους παραϊατρικών επαγγελμάτων  που διαφημίζουν ιατρικές πράξεις στο διαδίκτυο», όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Γεν.Γραμ. της Εταιρείας, Τηλέμαχος Ανθόπουλος.
Τονίστηκε επίσης η ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των ενδιαφερόμενων δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών πάνω σε εξελίξεις στον τομέα.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, υπάρχει νομοθεσία που ρυθμίζει τα θέματα της αισθητικής ιατρικής και ορίζει τις αρμοδιότητες στην αισθητική δερματολογία και την πλαστική χειρουργική, αλλά αδρανεί ο μηχανισμός επίβλεψής της, αλλά και πολιτική βούληση για εφαρμογή αυστηρών ποινών σε παραβάτες.
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, υπερτόνισαν την ανάγκη σωστής ενημέρωσης του κοινού και μέσω της ιστοσελίδας hsds.gr, της Εταιρείας.

 

Όλες οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, Έλληνες και Ξένοι ομιλητές, εξέχοντος επιστημονικού κύρους, με σημαντική κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία στο αντικείμενό τους, θα παρουσιάσουν τις νεότερες θεραπευτικές τεχνικές στον τομέα με μία σύγχρονη προσέγγιση, θα καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας,  κ. Κ. Νεαμονιτός. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από workshops, τα οποία θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν παράλληλα με το Συνέδριο τις επόμενες δύο ημέρες.

 Από την πλευρά του, ο Γεν. Γραμ. της εταιρείας, Τ. Ανθόπουλος, αναφέρθηκε στις θεματικές του συνεδρίου: «Τις νεότερες τεχνικές έγχυσης της Βοτουλινικής πρωτεΐνης και του υαλουρονικού οξέως τις αναλύουμε με το συγγραφέα ενός από τα καλύτερα και γνωστότερα παγκοσμίως επιστημονικά συγγράμματα, τον κ.  Redaelli, και την Ελληνίδα Καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Illinois στο Σικάγο, κα. Μ Τσούκα. Τις ενδείξεις και τις τεχνικές εφαρμογής των ενέσιμων νημάτων τις αναλύουμε με διεθνούς φήμης εκπαιδευτές όπως οι κα. I. Poleva, η κα. Α. Ζαχαρή κ.α. Στα peelings επιλέξαμε να φέρουμε τον κ. P. Deprez έναν από τους καλύτερους στον κόσμο και πρωτοπόρο στην εφαρμογή peelings νεότερης γενιάς που έχουν ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και υψηλή αποτελεσματικότητα.  Οι κύριοι G. Blugerman και N. Zerbinati, διεθνούς φήμης και οι δύο εκπαιδευτές, ο πρώτος Πλαστικός Χειρουργός και ο δεύτερος Δερματοχειρουργός θα αναλύσουν μαζί μας ήπιες επεμβατικές και χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο που χρήζουν μόνο τοπικής αναισθησίας όπως η βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου, η ανάρτηση του μέσου προσώπου κ.α.».

Τέλος, ο Π. Πολυζώης, Μέλος & Επίτιμος Πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε: «Στο Συνέδριό μας έχουμε δώσει βαρύτητα στο συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στα κάτω άκρα των ευρυαγγειών. Έχουμε, λοιπόν, καλέσει τον γνωστό καθηγητή Giuseppe Genovese να μας μιλήσει για τις ευραγγείες κάτω άκρων και να διδάξει την σκληροθεραπεία. Η εφαρμογή των αυξητικών παραγόντων στο δέρμα (PRP) στη δερματολογία είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται πλέον ευρέως στην αντιγήρανση αλλά και σε άλλες παθήσεις αφού προάγει την επούλωση. Θα ασχοληθούμε στο συνέδριο μας και με αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο. Τέλος, περιμένουμε τον γνωστό καθηγητή Eckart Haneke να μας μιλήσει για την χειρουργική όνυχος και ό,τι πρωτοποριακό υπάρχει σε αυτό τον τομέα».