NEA

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: Συμμετοχή στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τα ηλικιωμένα άτομα

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: Συμμετοχή στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τα ηλικιωμένα άτομα

To Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε στο και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων «ΗΠΙΟΝΗ».

Στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων «ΗΠΙΟΝΗ» του υπουργείου Υγείας συμμετείχε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου δεκάδες άτομα που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έκαναν οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ατόμων άνω των 55 ετών, για παθήσεις όπως είναι το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, από τον εθελοντή ιατρό οφθαλμίατρο κ.Βάτσε Ντερ Γκαραμπετιάν, σε συνεργασία με το ΟΜΜΑ Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι μια πρότυπη δομή που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί την κοινωνική ευαισθησία των γιατρών της Αθήνας», δήλωσε, σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης. «Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν βρει σε αυτό καταφύγιο την πιο δύσκολη ώρα που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και παράλληλα έχασαν την υγεία τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να στηρίζουμε τόσο τους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη όσο και τις δομές του συστήματος υγείας που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνεχίζει να συμμετέχει δυναμικά, στις δράσεις του «Όλοι μαζί μπορούμε».
Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές του ιατρείου συγκέντρωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε οχτώ ενορίες της Αθήνας (Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, Άγιος Θωμάς, Αγία Παρασκευή, Άγιος Ελευθέριος Γκύζη, Άγιος Δημήτρης Αμπελοκήπων, Αγία Σοφία Ψυχικού, Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας και Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων).