NEA

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Προκαταρκτική εξέταση για το ξένο σώμα στο φαγητό ασθενούς

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Προκαταρκτική εξέταση για το ξένο σώμα στο φαγητό ασθενούς

Για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού, που καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», μετά την καταγγελία ασθενή της Β´ Καρδιολογικής κλινικής, έχει ήδη διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες κρατικές αρχές.


Το συμβάν με το ξένο σώμα -συγκεκριμένα σκουλήκι- σε φαγητό ασθενή, συνέπεσε με την ορκωμοσία του νέου Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη του περιστατικού ημέρα, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, η καταγραφή του περιστατικού και οι σχετικές αναφορές έχουν γίνει και η έρευνα για το περιστατικό έχει δρομολογηθεί, ενώ καθημερινός είναι ο «εξονυχιστικός έλεγχος» στο χώρο των μαγειρείων, από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στη φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.
  2. Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.
  3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στο χώρο των μαγειρείων, από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας  και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς, διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως»._ Ρ.Σ.