NEA

Ελλ. Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας: Προπληρωμένες διανυκτερεύσεις για καρκινοπαθείς στη Λάρισα

Ελλ. Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας: Προπληρωμένες διανυκτερεύσεις για καρκινοπαθείς στη Λάρισα

Διακόσιες προπληρωμένες διανυκτερεύσεις φιλοξενίας (vouchers) καρκινοπαθών που βρίσκονται σε θεραπεία παρέδωσε στη διοίκηση των δομών υγείας για το έτος 2020, το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου.

 

Υλοποιώντας τους καταστατικούς του στόχους, το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, εφαρμόζει εδώ και τρία περίπου χρόνια το πρόγραμμα «Όλη η πόλη Φιλοξενεί», μέσα από το οποίο παρέχει δωρεάν προπληρωμένες διανυκτερεύσεις σε καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας τους και η οικονομική τους κατάσταση δε διευκολύνει τη διαμονή τους.

Οι ογκολογικοί ασθενείς προμηθεύονται από την Κοινωνική Υπηρεσία των Νοσοκομείων της Λάρισας προπληρωμένες διανυκτερεύσεις για όσο διάστημα διαρκούν οι θεραπείες, το κόστος των οποίων αναλαμβάνει η Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τα 200 vouchers είναι συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, ενώ έως σήμερα έχουν δοθεί για αυτό το σκοπό περίπου 12.000 ευρώ. Κάθε ασθενής μπορεί να λάβει έως 20 διανυκτερεύσεις.

Τα χρήματα συλλέχθηκαν αποκλειστικά από τις εκδηλώσεις του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για 4 δωρεάν vouchers ψυχοθεραπείας ανά ασθενή.

Τα vouchers παρέδωσε η πρόεδρος του παραρτήματος, Ράνια Σουλτούκη, στην προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Μαίρη Δαλλιού, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Η μεγάλη αγκαλιά των πολιτών της Λάρισας, παρέχει για μια ακόμα χρονιά την αυτονόητη δυνατότητα στους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας, να διαμένουν αξιοπρεπώς στην πόλη μας για να ολοκληρώνουν τις θεραπευτικές τους διαδικασίες»,  τόνισε στη συνάντηση παράδοσης vouchers η πρόεδρος του παραρτήματος, Ράνια Σουλτούκη. «Είναι μία κατάκτηση της Λάρισας, την οποία η Αντικαρκινική Εταιρεία υλοποιεί για μια ακόμα χρονιά».

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, και ο νέος διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δημήτρης Κατσικονούρης και Γιώργος Αποστολίνας (οι οποίοι ανέλαβαν από χτες τα καθήκοντά τους), καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος.

Σε σύντομη τοποθέτησή του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ εξήρε την πρωτοβουλία του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχουν συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η συγκεκριμένη. _Ρ.Σ.