NEA

Έπαινοι για το Κέντρο Υγείας Πάτμου από Γαλλίδα βουλευτή

Έπαινοι για το Κέντρο Υγείας Πάτμου από Γαλλίδα βουλευτή

Επιστολή προς το κέντρο υγείας Πάτμου απέστειλε η Γαλλίδα βουλευτής Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ, ευχαριστώντας θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το προσωπικό του ασθενοφόρου, για την έγκαιρη και επιστημονική αντιμετώπιση που της παρείχαν σε ατύχημα που της συνέβη στο νησί, το καλοκαίρι του 2019.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι, στις 17 Αυγούστου 2019, η βουλευτής Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ και ο σύζυγός της έπεσαν θύματα τροχαίου, στην Πάτμο. Κι ενώ ο σύζυγος της είχε επιπόλαιους τραυματισμούς εκείνη έφερε τραύματα στην κνήμη και στην περόνη, τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

Σχολιάζοντας, η κ. Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ στην επιστολή της αναφέρει ότι οι σωστές πρώτες εκείνες ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις ήταν αποφασιστικές για την υπόλοιπη ιατρική και χειρουργική φροντίδα κατά την επιστροφή της στη Γαλλία και σε αυτές οφείλει ότι μπορεί να περπατήσει σήμερα με πατερίτσες αλλά είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να περπατήσει χωρίς αυτές σε λίγους μήνες.

Και όλα αυτά δεν τα κρίνει τυχαία η κα Πικάρντ, αλλά όπως τονίζει «είμαι σε θέση να εκτιμήσω την αποτελεσματικότητα γιατί πέρασα την επαγγελματική μου καριέρα στα νοσοκομεία».

Η βουλευτής, εκτός από τα θερμά ευχαριστήρια, κάνει διθυραμβικά σχόλια για την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας που δέχτηκε. 

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλησα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς για την κινητοποίησή και την καλοσύνη σας. Ιδιαίτερη ευχαριστία στη νεαρά γιατρό και την ομάδα του ασθενοφόρου που κατάφεραν με αυτοπεποίθηση να τηρήσουν το πρωτόκολλο φροντίδας παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής μου».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η νεαρή γιατρός που αναφέρεται στην επιστολή ονομάζεται Μαρία Παπαδολιοπούλου και ήταν και στο ασθενοφόρο μαζί με το  Νικήτα Τσαμπαλάκη. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα τοπικών ΜΕ της Πάτμου, σε όλα τα σοβαρά περιστατικά -και στο συγκεκριμένο- κινητοποιήθηκαν όλοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και η διοικητική υπάλληλος, αν και ήταν εκτός διοικητικού ωραρίου. Τονίζουν δε, ότι κανείς δε γνώριζε ποια ήταν η τραυματίας Ελιζαμπέτ Τουτού Πικάρντ, η οποία να σημειωθεί ότι είναι Γαλλίδα πολιτικός που εκπροσωπεί την La République En Marche, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Εκλέχθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 18 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεύοντας την 7η εκλογική περιφέρεια του τμήματος Haute-Garonne.