NEA

Αρνητικό για κοροναϊό το δείγμα του ασθενούς στο ΑΧΕΠΑ

Αρνητικό για κοροναϊό το δείγμα του ασθενούς στο ΑΧΕΠΑ

Το δείγμα που είχε ληφθεί από τον ασθενή στάλθηκε από το ΑΧΕΠΑ χθες το βράδυ στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, για να διερευνηθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του κοροναϊού 2019-nCoV ή για απλό κρούσμα γρίπης. 

Τελικά, το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης για τον κοροναϊό 2019-nCoV που εξετάστηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ήταν αρνητικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 62χρονος Έλληνας (που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κίνα) προσήλθε χθες μόνος του στο νοσοκομείο, εξηγώντας στους γιατρούς ότι νιώθει αδιαθεσία και ότι ταξίδεψε πρόσφατα στην πόλη Ουχάν της Κίνας. Άμεσα εισήχθη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς εκτιμήθηκε ως ύποπτο περιστατικό, λόγω του ταξιδιού στην Ουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού αλλά και γιατί τα συμπτώματα του ασθενή ήταν μεν ήπια αλλά παρέπεμπαν στη λοίμωξη που ο νέος ιός προκαλεί.

Η κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ ήταν άμεση, όπως και στον κρατικό μηχανισμό (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και υπουργείο Υγείας).

Τις προηγούμενες ημέρες, χτύπησε συναγερμός για άλλα τέσσερα περιστατικά που είχαν εξεταστεί και θεωρηθεί ύποπτα, αλλά αποδείχτηκαν επίσης αρνητικά στο συγκεκριμένο ιό.  Συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία, είχαν εξεταστεί δύο Έλληνες και ένας Κινέζος, ενώ, μια 13χρονη Κινέζα εξετάστηκε στη Σαντορίνη. Και οι τέσσερεις αυτοί ασθενείς –λόγω του ιστορικού τους– ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό 2019-nCoV.