NEA

ΕΡΤ: Παραχωρεί το θεατρικό της αρχείο προς αναψυχή των ογκολογικών ασθενών

ΕΡΤ: Παραχωρεί το θεατρικό της αρχείο προς αναψυχή των ογκολογικών ασθενών

Η ακρόαση κλασικών θεατρικών αριστουργημάτων του Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε. από ασθενείς την ώρα της χημειοθεραπείας τους είναι μία πρωτότυπη και ευχάριστη πρωτοβουλία ανθρωπιστικού χαρακτήρα που αποδεικνύει ότι η φροντίδα των ογκολογικών (ελπίζουμε και όχι μόνο) ασθενών αρχίζει πλέον να είναι ολιστική και ασθενοκεντρική και όχι απλώς ιατρική και διεκπεραιωτική όπως ίσχυε στο παρελθόν.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Συγκεκριμένα, σε χτεσινή προγραμματισμένη ενημέρωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) προς τους συντάκτες υγείας, με την ευκαιρία της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας ημέρας για τον Καρκίνο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας της για τον έλεγχο του καρκίνου, ο Δ/ντης της Διεύθυνσης Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε. και Β. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η ΕΡΤ στην ΕΑΕ παραχωρώντας της το αρχείο των θεατρικών έργων της, έτσι που αυτή να τα προωθήσει με MP3 σε κάθε ασθενή την ώρα που κάνει τη χημειοθεραπεία του, για να μπορεί να περνά όσο πιο ευχάριστα γίνεται τη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο.

 Μέσα από του υψηλού επιπέδου ακρόαση κλασικών θεατρικών αριστουργημάτων η ΕΑΕ εκτιμά ότι θα βοηθηθεί να πραϋνθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, για αυτό και συνεχάρη την ΕΡΤ Α.Ε. για την ευαισθησία που έδειξε.

Ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε η παρέμβαση της Brand General Manager στην Estee Lauder Hellas, Αγγελικής Ανδρέου, όταν ο πρόεδρος της ΕΑΕ αναφέρθηκε στο στόχο να εφοδιαστούν όλα τα χημειοθεραπευτικά τμήματα της χώρας με αυτά τα MP3 όσο φτάνουν τα οικονομικά της ΕΑΕ. Στο σημείο εκείνο, η κα Ανδρέου εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας της να συνεισφέρει στην αγορά τους, γεγονός που χειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι.