ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου κόβουν την πίτα τους απευθύνοντας πρόσκληση για ενίσχυση του έργου τους

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου κόβουν την πίτα τους απευθύνοντας πρόσκληση για ενίσχυση του έργου τους

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου.

Η εκδήλωση κοπής της πίτας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 11ης Health Expo  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα MC2 και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6.15 μ.μ.

Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» ιδρύθηκαν το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκαν επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997.

Σήμερα προσπαθούν να επανασυστηθούν στους… φαρμακοποιούς αλλά και συνολικά στην ελληνική κοινωνία αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το κοινωνικό πρόσωπο του φαρμακοποιού. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η Πρόεδρος κ. Δώρα Μανωλάκου και το Διοικητικό Συμβούλιο των Φαρμακοποιών του Κόσμου στην πρόσκληση τους για την κοπή της πίτας τους εύχονται «να μεγαλώσει η αλυσίδα Αγάπης και Αλληλεγγύης» που προσπαθούν να δημιουργήσουν «ώστε με τη βοήθεια Όλων να συνεχίσουμε την Ανθρωπιστική μας δράση».

Η εκδήλωση θα γίνει με ευγενική χορηγία του Πειραϊκού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥN.) και του PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Μιλώντας στο DailyPharmaNews η πρόεδρος των Φαρμακοποιών του Κόσμου κ. Μανωλάκου και με αφορμή την εκδήλωση εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι φαρμακοποιοί να γραφτούν στην εθελοντική αυτή οργάνωση που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο των φαρμακοποιών πιστεύοντας πως «πρέπει να είμαστε μία δυνατή κοινωνική ομάδα του κλάδου μας». Άλλωστε η ετήσια συνδρομή για την εγγραφή είναι 20 € ένα μικρό ποσό για το έργο που γίνεται.

Το σημαντικότερο είναι όπως λέει η κ. Μανωλάκου να μας γνωρίσουν οι φαρμακοποιοί και συνειδητοποιήμενα να επιδιώξουν να βρίσκονται κοντά μας. Θέλουμε οι φαρμακοποιοί της περιφέρειας να είναι τα μάτια και τα αυτιά μας στον ανθρώπινο πόνο Εμείς από την πλευρά μας αυτό κάνουμε. Ευαισθητοποιώντας εταιρείες και άτομα τρέχουμε προς ιατροφαρμακευτική βοήθεια, όπου απαιτείται, κάνουμε εκπαιδεύσεις ατόμων στις πρώτες βοήθειες, ομιλίες και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό προφίλ του έλληνα φαρμακοποιού που ήδη από τον πάγκο καθημερινά το εξασκεί αλλά δεν προβάλλεται. Όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί και πολύ πιο αξιοπρεπείς στα μάτια του πολύ κόσμου δηλαδή των πελατών μας».

Αυτό άλλωστε είναι και το σύνθημα των Φαρμακοποιών του Κόσμου. «Σύνθημα μας  είναι το “Όλοι μαζί ενωμένοι να μεγαλώσουμε την αλυσίδα Αγάπης και Αλληλεγγύης για να υψώσουμε το προφίλ του Έλληνα φαρμακοποιού πολύ ψηλά, εκεί που πραγματικά του αξίζει!».

Οι δράσεις της Οργάνωσης είναι ήδη πολλές και έρχονται και νέες. Η κ. Μανωλάκου έδωσε ένα μικρό δείγμα αυτής της μεγάλης κινητικότητας των Φαρμακοποιών του Κόσμου. «Αυτή τη στιγμή εκτός από τις αποστολές ιτατροφαρμακευτικού υλικού στο Καστελλόριζο, στον Άη Στράτη, στην Άρτα, στα γηροκομεία Σπάρτης, Καλαβρύτων κτλ οργανώνουμε μεγάλη αποστολή βοήθειας σε συνεργασία με ομάδες διασωστών, εκπαιδευτών, γιατρών, κινητών εξεταστικών μονάδων, δύο μεγάλων ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών στα 14 χωριά της ορεινότερης περιοχής της Ευρώπης την ορεινή Άρτα ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές».