NEA

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου, εκφράζει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Τίμησε το λειτούργημα του ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το ΕΣΥ όπως και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει o κ. Κικίλιας.

Συλλυπητήρια Α. Ξανθού 

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη Βλασταράκου, εκφράζει ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας. « Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένας «ευπατρίδης» του ιατρικού συνδικαλισμού, ο πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος. Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητα του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας. Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές «παρωπίδες», των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών (γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών), αναφέρει ο κ. Ξανθός.

«Αισθάνομαι» προσθέτει «την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους , που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας, τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον».

Ιατρικοί φορείς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του ΙΣΑ, εκλέκτορα στον ΠΙΣ, πρώην προέδρου του ΠΙΣ και επί σειρά ετών προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου. Ο πρόεδρος κ. Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με θλίψη ενημερώθηκε για τον θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΙΣ, κ. Μιχάηλ Βλασταράκου και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του».