NEA

ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας

ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας

Είναι ακόμη «πάρα πολύ νωρίς» να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, προειδοποίησε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Πιστεύω ότι σήμερα είναι πάρα πολύ νωρίς να επιχειρήσουμε να προβλέψουμε την αρχή, τη μέση ή το τέλος αυτής της επιδημίας» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, όμως αυτή η εμφανής επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με «πολύ μεγάλη προσοχή», είπε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αυτή η επιδημία θα μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιανδήποτε κατεύθυνση» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ φιλοξένησε χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη στην έδρα του στη Γενεύη ένα συνέδριο με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιδημιολόγων από ολόκληρο τον κόσμο για να συζητηθούν τα μέσα καταπολέμησης του ιού.