NEA

Με διαδικασία fast track οι προσλήψεις των γιατρών στα νοσοκομεία

Με διαδικασία fast track οι προσλήψεις των γιατρών στα νοσοκομεία

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Αύριο 14 Φεβρουαρίου «ανοίγει» η εφαρμογή του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με διαδικασία fast track και ψηφιοποιημένη. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή προσλήψεων μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος και να κερδίσουν χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζει η εκάστοτε προκήρυξη και η όλη διαδικασία δεν θα διαρκεί παραπάνω από έξι μήνες.

Στην παρούσα φάση «βγαίνουν» 947 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και η κατάθεση των δικαιολογητικών θα διαρκέσει από αύριο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Το νέο ψηφιακό σύστημα σχεδιάστηκε από στέλεχος του ΕΟΠΥΥ και αποτελεί επέκταση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την επιλογή των επικουρικών γιατρών. Σε αυτήν θα έχουν εκφραστεί όμως και οι ανάγκες κάθε κλινικής, κάθε νοσοκομείου όπως οι διευθυντές έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου και την αρμόδια ΥΠΕ. Θα πρόκειται δηλαδή για τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων όπως τις ζουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν ανά ΥΠΕ και νοσοκομείο τις συγκεκριμένες θέσεις που υπάρχουν (πχ 1 καρδιολόγος στο νοσοκομείο Χ) και μπορεί να επιλέξει να διεκδικήσει παραπάνω από μία θέση εντός της ίδιας ΥΠΕ.

Η διαδικασία

Η διαδικασίας έχει ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις γιατροί θα μπαίνουν από αύριο στο  esydoctors.moh.gov.gr, θα διαβάζουν τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί κι αν βρουν κάποια που τους ενδιαφέρει και έχουν τα τυπικά προσόντα για να διεκδικήσουν, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους (πτυχίο, ειδικότητα κλπ). Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση μέχρι για 5 θέσεις της ειδικότητάς του που ανήκουν όμως όλες στην ίδια ΥΠΕ.

Στη συνέχεια θα καλούνται να παρουσιάσουν και σε χαρτί τα δικαιολογητικά τους όταν θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη.