NEA

Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Άρχισαν, χτες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, τις εργασίες τους τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της ΕΚΕ, σε ένα τριήμερο συνέδριο που συμμετέχουν και παρακολουθούν 2.500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Το συνέδριο των Ομάδων Εργασίας αποτελεί ένα σταθμό στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και στην προώθηση της έρευνας που αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα με απήχηση σε ιατρούς και άλλων ειδικοτήτων, που συμμετέχουν είτε ως σύνεδροι είτε ως ομιλητές σε διεπιστημονικά στρογγυλά τραπέζια.

Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από δεκάδες στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, παρουσιάσεις περιστατικών από νοσοκομεία όλης της χώρας, παρουσιάσεις ερευνητικού έργου πανεπιστημιακών κλινικών και εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλίες για κάθε πεδίο της καρδιολογίας.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Πολύπλευρες επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις

Το συνέδριο που είναι από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια της χώρας, θα ολοκληρώσει τις εργασίες του αύριο, 22 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γουδέβενος, σε ενημέρωση εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Θεσσαλονίκης, χτες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, οι κύριοι άξονες δραστηριοποίησης της ΕΚΕ εστιάζονται στην εκπαίδευση των καρδιολόγων, την ιατρική έρευνα και την ενημέρωση των πολιτών, με στόχευση τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ ενημέρωσαν για τους στόχους και το περιεχόμενο του συνεδρίου καθώς και για κρίσιμα θέματα Καρδιαγγειακής Υγείας που αφορούν τους πολίτες.

Οι επιστήμονες ανάδειξαν επίσης τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε μια σειρά πεδίων όπως το e-cardiology, την νέα Ομάδα Εργασίας Ψηφιακής Καρδιολογίας και την αξιοποίηση ευρύτερα της τεχνολογίας στην θεραπεία και παρακολούθηση των ασθενών.

Δόθηκε πληροφόρηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα stent for life καθώς και προγράμματα αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου, με εργαλεία την προνοσοκομειακή διάγνωση και τηλεϊατρική.

Τέλος, οι ομιλητές μίλησαν για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΕ, μία από αυτές το Forum γυναικών Καρδιολογίας αλλά και την διεπιστημονική συνεργασία με άλλες ειδικότητες, για την έγκυρη ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων υγείας.