NEA

CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος

CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας CSL Behring εστιάζει το αντικείμενό της στις σπάνιες και σοβαρές παθήσεις, με ερευνητικό portfolio που συμπεριλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπευτικά αντισώματα, ανασυνδυασμένες θεραπείες και πρωτεΐνες πλάσματος που αποτελούν και τον τομέα της μεγάλης της εξειδίκευσης.

 

Οι πρωτεΐνες πλάσματος είναι βιολογικές θεραπείες που χορηγούνται σε ασθενείς με έλλειψη συγκεκριμένων πρωτεϊνών στο πλάσμα του αίματος. Οι πρωτεΐνες πλάσματος παράγονται με μία σύνθετη διαδικασία από το ανθρώπινο αίμα/ πλάσμα.  Η παραγωγή τους εξαρτάται αποκλειστικά από υγιείς εθελοντές δωρητές πλάσματος ή αιμοδότες, συνεπώς η πρώτη ύλη για το θεραπευτικό σκεύασμα είναι πεπερασμένη και απόλυτα εξαρτώμενη από την ποσότητα πλάσματος που συλλέγεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κάθε χρόνο, χρειάζονται:

  • 900 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με πνευμονικό εμφύσημα, που οφείλεται σε ανεπάρκεια άλφα-1 αντιθρυψίνης, και
  • 130 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με ανοσοανεπάρκεια

 

Συνεπώς, οι πρωτεΐνες πλάσματος έχουν ιδιαίτερες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στη διαδικασία παραγωγής τους σε σχέση με τα λοιπά φαρμακευτικά χημικά προϊόντα μικρής μοριακής δομής.  

 

Η CSL Behring στην Ελλάδα διακινεί αποκλειστικά βιοθεραπείες βασισμένες στο ανθρώπινο πλάσμα και ανασυνδυασμένες θεραπείες, στο χώρο των σπανίων νοσημάτων. Συνολικά διαθέτει 13 προϊόντα στην Ελληνική αγορά στις θεραπευτικές κατηγορίες της ανοσολογίας, νευρολογίας, αιματολογίας, και πνευμονολογίας. Τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει λανσάρει στην Ελληνική αγορά τέσσερα  καινοτόμα προϊόντα, όλα για σπάνια νοσήματα, τρία από τα οποία στον τομέα της αιμορροφιλίας και ένα στον τομέα της πνευμονολογίας.

Έχει ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα κλινική μελέτη φάσης 3 με νέο ερευνητικό φάρμακο στον τομέα της Καρδιολογίας, στην οποία συμμετέχουν 12 Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα, η σημαντικότερη επένδυση σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης που έχει κάνει η εταιρεία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εκτίμηση που έχει στο Ελληνικό επιστημονικό δυναμικό. Η έρευνα θα κοστίσει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ και τοποθετεί δυναμικά τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του πλάνου έρευνας και ανάπτυξης της CSL Behring.

Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της CSL Behring Hellas.  Η εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα ως αυτόνομη εταιρεία από το 2003, με ευέλικτη λειτουργική δομή και έχει υπό την ευθύνη της τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται στην Ελληνική αγορά πολύ πριν το 2003 μέσω αντιπροσώπων.

Η εταιρεία επενδύει καθημερινά σε νεότερες και βελτιωμένες θεραπείες, καθοδηγούμενη από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, τηρώντας τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά ποιότητας των προϊόντων της. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η CSL Behring έχει επενδύσει περισσότερα από 2,6 δις δολάρια στην Έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και για την εξέλιξη και βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της.

 

Η CSL Behring είναι θυγατρική της CSL Limited, με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η οποία κατατάσσεται ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως για το 2019 σύμφωνα με το «Top 25 Biotech Companies of 2019» και το άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό GEN. (https://www.genengnews.com/a-lists/top-25-biotech-companies-of-2019/). 

Είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις βιοθεραπευτικών προϊόντων στον κόσμο, με περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους που δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 χώρες. Τα προϊόντα της διατίθενται σε ασθενείς σε 60+ χώρες.