NEA

Ικανοποίηση ΙΣΑ για τη μείωση του ΦΠΑ στα ραδιοφάρμακα και τα διαγνωστικά υλικά

Ικανοποίηση ΙΣΑ για τη μείωση του ΦΠΑ στα ραδιοφάρμακα και τα διαγνωστικά υλικά

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γιατί δικαιώνονται οι προσπάθειές του, για μείωση του ΦΠΑ στα ραδιοφάρμακα και διαγνωστικά υλικά.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του ΙΣΑ, για το οποίο είχε στείλει πρόσφατα σχετικές επιστολές στα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών ενώ το είχε θέσει κατ’ επανάληψη στις συζητήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μετά λοιπόν από τις επίμονες παρεμβάσεις του ΙΣΑ, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς συμπεριλήφθηκε τροπολογία στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4664/2020 ΦΕΚ 14/02/2020 άρθρο 10, με την οποία προβλέπεται η μετάταξη στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, από το 24% και το 13%, πλήθος φαρμάκων, διαγνωστικών και αναλωσίμων υλικών.

Πρόκειται για μια τροπολογία η οποία σε αρκετά μεγάλο βαθμό μειώνει το κόστος λειτουργίας διαγνωστικών εργαστηρίων και ιατρείων, προσφέροντας μια οικονομική ανάσα σε αρκετούς συναδέλφους. Ο ΙΣΑ αναμένει τις ερμηνευτικές εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημα του ΙΣΑ για μείωση του ΦΠΑ σε φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα», τόνισε, σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. «Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τα μικρά εργαστήρια που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση, η υγεία θα παραδοθεί στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να δίνει μάχη για το συμφέρον του ασθενή, του ιατρικού κόσμου και της δημόσιας υγείας». 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις επιστολές του ΙΣΑ.