NEA

Αρνητικά για κορωνοϊό τα περιστατικά σε «Παίδων», «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Αρνητικά για κορωνοϊό τα περιστατικά σε «Παίδων», «Σωτηρία» και «Αττικόν»

 -Σήμερα πιθανότατα αναμένονται οι απαντήσεις για τον ασθενή από τον Πειραιά που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Αρνητικά αποδείχθηκαν στο νέο κορωνοϊό τα δείγματα των δύο ασθενών που είχαν θεωρηθεί χτες Τρίτη ως ύποπτα επιμόλυνσης από το ιογενές στέλεχος Covid-19, τόσο του 4χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παίδων», όσο και του ναυτικού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

 Πιο συγκεκριμένα, ύποπτο κρούσμα για πιθανή επιμόλυνση από κορωνοϊό εντοπίστηκε σε ένα 4χρονο παιδί από την Κόρινθο, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου ελήφθη δείγμα. Όπως ανακοινώθηκε, το δείγμα ήταν αρνητικό.

Επίσης, ένας ναυτικός, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Το δείγμα και από τον ασθενή αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αποδείχθηκε αρνητικό.

 Το απόγευμα της Τρίτης ένας άνδρας από τον Πειραιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμπτώματα ίωσης και είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η επιδημία. Ο ασθενής παρέμεινε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και το δείγμα εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ ενώ τους οικείους του, που τον συνόδευαν, αλλά δεν είχαν συμπτώματα, συστήθηκε παραμονή στο σπίτι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης, τα οποία ανακοίνωσε ο καθηγητής κ. Δημόπουλος πριν από λίγο και αυτός ο ασθενής είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.. _Ρ.Σ.