NEA

Τρία τα κρούσματα- Ματαιώνεται το καρναβάλι σε όλη τη χώρα

Τρία τα κρούσματα- Ματαιώνεται το καρναβάλι σε όλη τη χώρα

Εκτός από την 38χρονη που ανακοινώθηκε χθες ότι αποτελεί το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας ανακοίνωσαν ότι διαγνώστηκε άλλη μία γυναίκα καθώς και το παιδί της 38χρονης. Το σχολείο του παιδιού έχει κλείσει από σήμερα στην Θεσσαλονίκη και απολυμαίνεται χωρίς να υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς την μεν Δευτέρα δεν είχε πάει ο μαθητής στο σχολείο και την Τρίτη πήγαν εκδρομή. Η δεύτερη γυναίκα είναι επίσης Ελληνίδα, βρίσκεται στην Αθήνα σε ένα από τα δύο νοσοκομεία αναφοράς και είχε ταξιδέψει επίσης στην Ιταλία.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι στην Ελλάδα όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σύστησε όποιος έχει έστω και ήπια συμπτώματα να ζητεί συμβουλή γιατρού και να μένει στο σπίτι καθώς οι περισσότεροι θα νοσήσουν με ελαφρά συμπτώματα από τον κορωνοϊό.

Είπε δε, ότι αν βρεθούμε πάνω από 15 λεπτά σε κοντινή επαφή, μικρότερη των δύο μέτρων με ασθενή, τότε θεωρούμαστε υψηλού κινδύνου και πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους μετρώντας πυρετό δύο φορές την ημέρα.