NEA

Ηλίας Σιώρας: Πείτε στο κόσμο να μην πηγαίνει στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αν πιστεύει ότι νοσεί από κορωνοϊό

Ηλίας Σιώρας: Πείτε στο κόσμο να μην πηγαίνει στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αν πιστεύει ότι νοσεί από κορωνοϊό

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλίας Σιώρας μιλώντας στο dailypharmanews, φαίνεται να μην έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να συρρέει στα εφημερεύοντα νοσοκομεία όταν φοβάται ότι έχει νοσήσει από κορωνοϊό.

Και για του λόγου του το αληθές, αυτήν την στιγμή έγκυρες πληροφορίες του dailypharmanews αναφέρουν ότι έχουν σφραγιστεί τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» επειδή εργαζόμενος του νοσοκομείου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, χωρίς να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, εμφανίστηκε στα ιατρεία  το νοσοκομείου λέγοντας ότι  έχει δύσπνοια, πόνους και πυρετό. Αναμένεται ασθενοφόρο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς!

«Πρέπει να ενημερωθεί επαρκώς ο κόσμος αν έχει πολύ ήπια συμπτώματα να παραμείνει στο σπίτι και να καλέσει στο τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ (2105212054) ή δικό του γιατρό για οδηγίες. Αλλά να πω ότι το τηλέφωνο του ΕΟΔΥ δεν απαντά πάντα άμεσα και ως εκ τούτου κάποιοι δεν εξυπηρετούνται. Όσοι παρουσιάζουν επίμονα συμπτώματα, πυρετό, βήχα, ή έντονα από το αναπνευστικό με δύσπνοια, αυτοί να καλούν αμέσως το ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει με προσοχή αμέσως στα νοσοκομεία αναφοράς που για την Αττική είναι το «Σωτηρία» και το «Αττικό». Αν  φτάνουν μόνοι στο νοσοκομείο αναφοράς, να φορούν μάσκα και να λένε από την αρχή ότι υποπτεύονται ότι είναι κρούσμα κορωνοϊού. Για να τους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα. Βασικό είναι να λένε αν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία ή την Κίνα ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που ήρθε από εκεί…».

Πάντως όπως σημειώνει ο κ. Σιώρας, στις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων γίνεται εύκολα η διασπορά του ιού λόγω του συγχρωτισμού, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο ομάδες πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από τις ιώσεις. Δηλαδή καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, άτομα με ανοσοκαταστολή και καρκίνο. Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να δείχνουμε στους ηλικιωμένους.