NEA

Μία «Ανοιχτή Αγκαλιά» για τα παιδιά των ορεινών περιοχών της Θράκης

Μία «Ανοιχτή Αγκαλιά» για τα παιδιά των ορεινών περιοχών της Θράκης

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής (ΦΚΠΙ) για 23 η χρονιά, βρέθηκε κοντά στα παιδιά των ορεινών όγκων του νομού Θράκης, προσφέροντας υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου.

 

Κατά την Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στη Θράκη (σε συνεργασία με τη ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και την 4η ΥΠΕ Αν. Μακεδονίας και Θράκης), το κλιμάκιο των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών επισκέφθηκε 7 δημοτικές κοινότητες.  Η υποδοχή και η υποστήριξη τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και του συλλόγου γονέων υπήρξε εξαιρετική.

Εξετάστηκαν συνολικά 560 παιδιά, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.662 ιατρικές πράξεις.

Σε γενικές γραμμές, η υγεία των παιδιών ήταν καλή καθώς και ο εμβολιασμός τους. Ελλιπής εμβολιασμός έως ανύπαρκτος υπήρξε σε μεμονωμένες ομάδες παιδιών.

«Με ικανοποίηση, διαπιστώσαμε ότι οι νεαρές μητέρες έχουν αντιληφθεί τόσο την αξία του εμβολιασμού όσο και της στοματικής υγιεινής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας», δηλώνουν οι εκπρόσωποι της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», ευχαριστώντας όσους υποστήριξαν το έργο τους.

Περιστατικά που έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης και στα παιδιατρικά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.