NEA

Έκτακτα μέτρα στη νοτιοδυτική Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα στη νοτιοδυτική Ελλάδα

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχολεία, αθλητικά κέντρα, θέατρα και κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα το πρωί και για 48 ώρες σε τρεις νομούς της νοτιοδυτικής Ελλάδας μετά τον εντοπισμό 66χρονου εκπαιδευτικού που είχε πάει εκδρομή με άλλους 54 συντοπίτες του σε Ισραήλ και Αίγυπτο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στη Πάτρα. Όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας,

θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα αρχαιολογικοί χώροι ενώ αναστέλλονται όλες οι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.

Όλοι οι συνταξιδιώτες του 66χρονου εκπαιδευτικού, που είναι το 9ο κρούσμα με κορωνοϊό στην Ελλάδα, έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ τέσσερις εξετάζονται ήδη ως ύποπτα κρούσματα, καθώς φέρονται να έχουν εμφανίσει συμπτώματα. Παράλληλα σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών στα σπίτια τους έχουν τεθεί περίπου 20 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Ρίου και άλλοι 15 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου μετέβη αρχικά ο 66χρονος χωρίς προφυλάξεις.

Να σημειώσουμε ότι η διαχείριση αυτού του περιστατικού παρουσιάζει πολλά λάθη, καθυστερήσεις και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ίσως διέσπειρε τον ιό στην κοινότητα καθώς μαρτυρίες θέλουν τον 66χρονο να έκανε βόλτες στην Αμαλιάδα επί δύο ημέρες αλλά και να πήγε σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία χωρίς προφυλάξεις. Το ίδιο άλλωστε φαίνεται να έκαναν μέχρι και χθες το βράδυ και οι συνταξιδιώτες του, κάποιοι εκ των οποίων μετέβαιναν στο Ρίο για προληπτική εξέταση χωρίς να φορούν μάσκα και δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι έχουν συμπτώματα…

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 11 το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας  επισκέπτεται το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» όπου θα τοποθετηθούν τα πρώτα isolation boxes-σημεία διαλογής υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.