NEA

Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

«Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου, που διαγνώστηκε χτες. Εξετάσεις έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Από τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στη χώρα μας -που όλα σχεδόν είχαν μέτρια συμπτώματα- το πιο σοβαρό περιστατικό είναι το 9ο κρούσμα, όχι μόνο επειδή είναι ηλικίας άνω των 60 χρόνων και με καρδιοπάθεια που τον καθιστά άτομο ευπαθούς ομάδας αλλά και λόγω της έκτασης της μετάδοσης, αφού συνταξίδεψε για ημέρες με πολλά ακόμα άτομα, τα οποία ιχνηλατούνται. Η κατάσταση του 66χρονου είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και ο ασθενής παραμένει μη διασωληνωμένος.

 

Ρ.Σ.