NEA

Κατέληξε ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που μολύνθηκε από κορωνοϊό

Κατέληξε ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που μολύνθηκε από κορωνοϊό

Ο άτυχος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν ένας από την ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, οι οποίοι κόλλησαν τον ιό στο ταξίδι τους. 

 

Τα τελευταία 24ωρα είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση στην υγεία του και η κατάστασή του θεωρούνταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Το ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, το οποίο γνωστοποίησε τον πρώτο θάνατο από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανέφερε:

«Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε πολιτική δράση επί πολλά έτη και είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος το Μάιο του 2014 και το καλοκαίρι του 2019.