NEA

Αναστέλλεται έως 31 Μαρτίου 2020 η λειτουργία των ΚΕΠΑ

Αναστέλλεται έως 31 Μαρτίου 2020 η λειτουργία των ΚΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε χτες Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί η επιδημία COVID-19, στην οποία συμπεριλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Σχετικά με το θέμα αυτό, πρόσφατα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας ώστε να ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Επιτροπών για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, καθώς οι συνθήκες που λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις ενέχουν κινδύνους για την εξάπλωση του SARS-CoV-2.

 

Ειδικότερα, σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι μετά από παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και προσωπικά του Προέδρου του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του. [ΦΕΚ Α 55]  συμπεριελήφθη διάταξη (άρθρο 6) που προβλέπει την αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020».