NEA

Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα

Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Σε αυτό αναφέρθηκε στα «πρωτοφανή» αλλά και άμεσα μέτρα που πήρε η Ελληνική κυβέρνηση, στην κατάσταση που βιώνουμε αλλά και στην ανταπόκριση των «πολλών» για το κοινό καλό, για τη μείωση της διασποράς του κονωνοϊού στην κοινότητα.

Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός, ανέφερε τα εξής:


«Καλή σας ημέρα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο διεξάγεται με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλω, καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα, μετά την προηγούμενη δια ζώσης συνάντησή μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.

Η σημερινή μας συνεδρίαση προφανώς και είναι μονοθεματική και αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού. Θέλω να πω εισαγωγικά ότι είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”.

Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με το νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης».