NEA

Ανασφάλεια για τους νοσηλευτές λόγω των ελλείψεων υλικών προστασίας

Ανασφάλεια για τους νοσηλευτές λόγω των ελλείψεων υλικών προστασίας

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Στα «κάγκελα» είναι οι νοσηλευτές δεδομένης της ανασφάλειας που νιώθουν για την προετοιμασία τους ενόψει της πανδημίας. Όπως λένε από την ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ «Δεδομένης της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης, και καθώς

παρατηρείται συχνά το φαινόμενο ελλείψεων υγειονομικού εξοπλισμού, με κυριότερο την έλλειψη ειδών ενδεδειγμένης ατομικής προστασίας, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις Υπηρεσίες Υγείας και τα μέλη της, επιβεβαιώνοντας τις προαναφερόμενες ελλείψεις, οι οποίες είναι κατακριτέες, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών υγείας και ιδιαιτέρως των Νοσηλευτών-τριών, οι οποίοι μετατρέπονται σε ξενιστές του COVID – 19, τόσο για το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και για τη Δημόσια Υγεία».

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. καταγγέλλει «την κωλυσιεργία της Πολιτείας στην έγκαιρη και επαρκή προμήθεια και τροφοδοσία στο απαραίτητο υγειονομικό υλικό και των ειδών ατομικής προστασίας». 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου είναι οι συνάδελφοί τους της ΣΥΝΟΨΥΝΟ-ΕΣΥ (που εργάζονται σε ψυχιατρικά νοσοκομεία) που ζητούν με επιστολή τους να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή ασφάλειας στην εργασία τους.

Διαβάστε παρακάτω την δική τους εκτενή παρέμβαση:

http://synopsyno.blogspot.com/2020/03/blog-post.html