NEA

Υπάρχει η δυνατότητα για άλλους θαλάμους αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ

Υπάρχει η δυνατότητα για άλλους θαλάμους αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ

Η κατασκευή περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι εφικτή και υπάρχει ο σχεδιασμός για την υλοποίησή τους, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις θαλάμους αρνητικής πίεσης και ευελπιστούμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε άλλους έξι- επτά, για άλλους δώδεκα- δεκαπέντε ασθενείς» είπε ο κ. Παντελιάδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα σχέδιο ολόκληρο, το οποίο προσπαθούμε να το αναπτύξουμε σε πολύ γρήγορους χρόνους, υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν τα πάντα».

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ υπογράμμισε ότι οι νέοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης μπορούν να κατασκευαστούν εντός του νοσοκομείου και να εξοπλιστούν με τη συμβολή και ιδιωτικών εισφορών, δωρεών. Τόνισε, δε, ότι από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, θα υπάρχει η δυνατότητα, οι επιπλέον νέοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης να μείνουν και ως «εφεδρεία» στο μέλλον για την κάλυψη άλλων υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Σε ερώτηση για τις κλίνες εντατικής θεραπείας, ο κ. Παντελιάδης απάντησε: «Έχουμε δέκα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ήδη προχθές παραδόθηκαν άλλα έξι κρεβάτια, την Παρασκευή θα δοθούν άλλα δέκα σε πλήρη λειτουργία. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα τα κρεβάτια της ανάνηψης να μετατραπούν πολύ εύκολα σε κρεβάτια εντατικής. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε ετοιμάσει χώρους, που αν -ο μη γένοιτο- χρειαστεί, μπορούν να δεχθούν συνανθρώπους μας που θα έχουν το πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά υλικά και τα είδη ατομικής προστασίας, ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια. «Ήδη, σήμερα, παραλαμβάνουμε και άλλες μάσκες και ασπίδες προσώπου. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε καλά σε όλα», τόνισε. _Φ.Γ.