NEA

«Θετική», 69χρονη στη Μύκονο

«Θετική», 69χρονη στη Μύκονο

Μία γυναίκα από την Άνω Μερά, εμφανίστηκε θετική στον κορωνοϊό, Η 69χρονη επισκέφτηκε ιδιώτη ιατρό πριν από επτά ημέρες με ήπια συμπτώματα και μετά από προτροπή του ιατρού, τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι της. Ωστόσο τα συμπτώματα χειροτέρεψαν και έτσι η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Τα αποτελέσματα τεστ επιβεβαίωσαν την προσβολή της από τον ιό και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας διότι η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η γυναίκα δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε μοιάζει να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που πιθανόν να νοσεί. Η ιχνηλάτηση των επαφών της τις επόμενες μέρες κρίνεται κρίσιμη, έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή και να απομονωθούν.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και Αντιδήμαρχος του νησιού, Ντίνα Σαμψούνη: «Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου».

Η 69χρονη γυναίκα είναι το πρώτο περιστατικό που εμφανίζεται στο νησί της Μυκόνου.