NEA

Σύσκεψη της ομάδας για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης

Σύσκεψη της ομάδας για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης

«Επεξεργαζόμαστε λύσεις και επικαιροποιούμε τα σχέδια δράσης με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής απέναντι στον αόρατο εχθρό, αλλά και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων», τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σύσκεψη της ομάδας για τον κορωνοϊό που συγκάλεσε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Γεώργιος Σαρόγλου και ο ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας Χαρίλαου Κουτής. Συζητήθηκε η ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης όσων  παραμένουν σπίτι με ήπια συμπτώματα, προκειμένου να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου. Επισημάνθηκε η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της λοίμωξης για την αποφυγή της η διασπορά του ιού και Σχέδιο Δράσης για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη.

Τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι φαρμακευτικές ουσίες χωρίς ιατρική παρακολούθηση για τις οποίες ο ΙΣΑ απευθύνει αυστηρή σύσταση για τη μη προμήθειά τους.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί υλικό προστασίας για τους υγειονομικούς, με τη διευκρίνιση η μάσκα να μη χρησιμοποιείται άνω των τριών ωρών.