NEA

Τσιόδρας: Άλλα 60 κρούσματα - 1673 συνολικά

Τσιόδρας: Άλλα 60 κρούσματα - 1673 συνολικά

9 οι θάνατοι τις τελευταίες ώρες - 92 οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ - Τι είπε για τις μάσκες

 
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας είναι 60 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνοντας το σύνολο τα 1673. 

Το 55% είναι άνδρες.

 
Τα 343 είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό, τα 592 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα. 92 ασθενείς βρίσκονται στη ΜΕΘ. Η μέση ηλικία είναι 66 ετών. Το 70% είναι με υποκείμενο νόημα ή 70 ετών και άνω. 

10 συμπολίτες μας έχουν βγει από τη ΜΕΘ. 

 
«Εχουμε 9 θανατους και 68 σύνολο, εκ των οποίων 19 γυναικες» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. 

«Μία πανδημια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ σημαντικό ποσοστο δεν τα καταφέρνει» συνέχισε.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για τις μάσκες: «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».
«Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε».