NEA

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης ενημερώθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης ενημερώθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, και τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ενημερώθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΝΙΘ), στη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 30% των οργανικών θέσεων είναι κενές, σε πολλά νοσοκομεία το λείπει το 35-40% των ειδικευομένων, το 20% των κλινών εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμός, ενώ παρατηρείται έλλειψη μέσων προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τούς ενημέρωσαν σχετικά με τις θέσεις του κόμματος για την αποφασιστική στήριξη του δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σωκράτης Φάμελλος και ο συντονιστής της Ν. Ε  Α΄  Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης.