NEA

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Σε καραντίνα τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάρκη, όπου παρουσιάστηκε κρούσμα κορωνοϊού, μετά από σχετική εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο για covid- 19 στη συγκεκριμένη δομή ηλικιωμένων της Αττικής

 

Ειδικότερα, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στον οίκο ευγηρίας, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη στο εν λόγω γηροκομείο ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου, επιβλήθηκε η καραντίνα από την Πολιτική Προστασία.

 Παράλληλα με τον έλεγχο, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Επίσης, έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

 «Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να διερευνά με μεθοδικότητα και με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας όλα τα περιστατικά που αφορούν σε ευάλωτους πληθυσμούς και ευπαθείς ομάδες», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.