NEA

Έλεγχοι ΕΟΔΥ στους ωφελούμενους της Δομής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο προσωπικό της

Έλεγχοι ΕΟΔΥ στους ωφελούμενους της Δομής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο προσωπικό της

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη στη νέα Δομή Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

 Σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ο ΕΟΔΥ εξέτασε όλους τους ωφελούμενους της Δομής καθώς και προσωπικό που απασχολείται εκεί.
Όλα τα αποτελέσματα από τους προηγούμενους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Δομή είναι αρνητικά και αναμένονται τα σημερινά.

 Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καθώς η προστασία των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας.

 Το δυναμικότητας έως και 400 ατόμων, Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο λειτουργούν επίσης Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνας, αποτελεί μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα κοινωνική υπηρεσία, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων και δέχεται ως φιλοξενούμενους άτομα που μέχρι χθες ζούσαν στο δρόμο.