NEA

Covid-19 - ΕΕ: «Ο επόμενος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού»

Covid-19 - ΕΕ: «Ο επόμενος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού»

Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη μετά την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

 

Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης  υπό το νέο πρίσμα τα σχέδιά τους για τον κοινό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

 

«Ο επόμενος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να ενεργοποιήσει «τεράστιες επενδύσεις» κατά τα πρώτα ένα, δύο ή τρία χρόνια, πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης την οργάνωση online διάσκεψης δωρητών στις 4 Μαΐου για την εξασφάλιση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για την παρασκευή εμβολίου και θεραπείας της Covid-19.

 

Ένα εμβόλιο, είναι «η καλύτερη συλλογική μας ευκαιρία για να νικήσουμε τον ιό», είπε. Η διάσκεψη «θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε τα άμεσα ελλείμματα χρηματοδότησης και να βρούμε καινοτόμες και ισότιμες λύσεις». _ΕΚ