NEA

«Πράσινο φως» για κάποιες πολιτείες της Αμερικής

«Πράσινο φως» για κάποιες πολιτείες της Αμερικής

Oι αμερικανικές πολιτείες όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο εδώ και δύο εβδομάδες μπορούν να αρχίσουν την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητας «από αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, 29 πολιτείες αναμένεται να είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα.

«Αν κοιτάξετε τη Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα», πολιτείες που έχουν μείνει συγκριτικά αλώβητες από την πανδημία, η κατάσταση «είναι πολύ διαφορετική από αυτή στη Νέα Υόρκη, πολύ διαφορετική από αυτή στο Νιού Τζέρσι», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ωστόσο η απόφαση αυτή «θα εξαρτηθεί από τους κυβερνήτες», πρόσθεσε παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει τεθεί σε καταστολή για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με πάνω από 32.000 νεκρούς και πάνω από 660.000 κρούσματα, πάντως καταγράφονται ενδείξεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης, ιδίως στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της κρίσης στην αμερικανική επικράτεια.