NEA

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response

Κλείνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις 5 το απόγευμα στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.

Όπως εξήγησε: «Πρόκειται για μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η προεδρία του G20 και άλλοι. Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών που καλεί σε αλληλεγγύη κυβερνήσεων και ιδιωτών είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία του Covid-19 αλλά και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού, ενώ έχει ζητήσει να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορωνοϊού. _Κ. Τζ.