NEA

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΟΔΥ με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΟΔΥ με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας

Με δεκαμελές κινητό κλιμάκιο ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει, στη διαδικασία δειγματοληψίας κατ΄οίκον, που διενεργεί ο ΕΟΔΥ, σε ανθρώπους που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από τον COVID - 19. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, παρουσία και του συντονιστή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης συζήτησε την πρόταση της Περιφέρειας να συνδράμει με ένα δεκαμελές κινητό κλιμάκιο ενισχυτικά και εξειδικευμένα στη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων, πρόταση την οποία αποδέχθηκε θερμά ο κ. Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η προσπάθεια του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά οι πτυχές της συνεργασίας θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα γίνει και επικύρωση της συνεργασίας με την υπογραφή σχετικού συμφώνου μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ.

«Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε το έργο της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ και να βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας 1110, το οποίο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες των πολιτών και έχει συμβάλει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Πατούλης. Συνέχισε σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα λειτουργήσει και σε αυτή τη διαδικασία επικουρικά και στοχευμένα καθώς «μοναδικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών».

 Από την πλευρά του ο κ. Αρκουμανέας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την συνεργασία και υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε σε όλη την Περιφέρεια να είμαστε δίπλα στους πολίτες και πλέον με τη συνεργασία και την πρόσθετη δύναμη της Περιφέρειας Αττικής, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα τεστ, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα για να βοηθήσουμε στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας».