ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Οι 3 στους 4 φαρμακοποιούς έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού

Οι 3 στους 4 φαρμακοποιούς έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού

Έρχεται η νέα εξεταστική περίοδος

Με τη φιλοδοξία να φτάσουν σχεδόν όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι πιστοποιημένοι για τη Διενέργεια Εποχικού Εμβολιασμού και τη Χορήγηση Αντιτετανικού Ορού ξεκινά την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 10 το πρωί η 4η κατά σειρά Εξεταστική Περίοδος Πιστοποίησης, η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 9 το βράδυ.

Η εξεταστική διαδικασία περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής από τις οποίες πρέπει να απαντηθούν ορθά τουλάχιστον οι 12 σε χρονικό διάστημα 30 λεπτών ώστε να θεωρηθεί επιτυχής η εξέταση.

Απαραίτητο στάδιο αποτελεί η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου «Επικαιροποίησης Στοιχείων Χρήστη», το οποίο βρίσκεται στην 3η ενότητα της σχετικής πλατφόρμας.

Κατά τις τρεις πρώτες εξεταστικές συνολικά 7.400 φαρμακοποιοί συμμετείχαν στις εξετάσεις με τους επιτυχόντες να ανέρχονται στους 7.210. «Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής αναδεικνύει πως το σπουδαίο αυτό εγχείρημα χαίρει άκρως της υποστήριξης σας» σημειώνει ο ΠΦΣ που καλεί τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν τα μέλη τους για την έναρξη της 4ης εξεταστικής, ώστε στο τέλος αυτής η πλειονότητα των εναπομείναντων φαρμακοποιών να έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση.

 

Ένα βήμα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

 

Σ’ ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για τον κλάδο, τις ελλείψεις φαρμάκων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του ΕΟΦ προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και των υπεύθυνων των μηχανογραφικών προγραμμάτων του ΠΦΣ, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύζευξης του προγράμματος του ΠΦΣ που θα ενημερώνει τον ΕΟΦ για τις ελλείψεις για όλα τα μέρη της Ελλάδος. Με το σύστημα αυτό ο συνταγογράφος γιατρός θα ενημερώνεται για τις ελλείψεις μέσω της ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε να μην τα συνταγογραφεί.

«Με το πρόγραμμα αυτό που προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των Συλλόγων, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, θα αντιμετωπισθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα καθημερινότητας που απασχολεί τον Έλληνα φαρμακοποιό και ταλαιπωρεί και τους ασθενείς».