NEA

Σ.Τσιόδρας-κορονοϊός: 13 νέα κρούσματα, 2. 691 συνολικά και 150 θάνατοι

Σ.Τσιόδρας-κορονοϊός: 13 νέα κρούσματα, 2. 691 συνολικά και 150 θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 13 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.691 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

32 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 150 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 150 στη χώρα. Από τους θανόντες 40 ήταν γυναίκες, ενώ το σύνολο είχε ενδιάμεση ηλικία τα 75 έτη, με το 93,3% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

«Στους σημερινούς θανάτους περιλαμβάνεται και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας ακούραστος επιστήμονας, ένας αξιοπρεπής πολιτικός» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην υγεία πριν εκφράσει κι εκείνος με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού απηύθηνε και υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παίρνοντας τον λόγο πριν τον Σωτήρη Τσιόδρα. «Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός, άφησε το απότυπωμά του και στον χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και υπευθυνότητα τον χώρο της υγείας», είπε.


Για το φόβο 2ου κύματος το καλοκαίρι

Τι είπε ο Τσιόδρας για τους φόβους δεύτερου κύματος του ιού το καλοκαίρι
Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις, επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας που και στο παρελθόν έχει μιλήσει για ενδεχόμενη αποδυνάμωση του ιού από τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.

«Η επίδραση του καλοκαιριού από μόνη της δεν θα είναι πιθανότατα αρκετή για τη μηδένιση του ιού» ξεκαθάρισε όμως ο λοιμωξιολόγος και τόνισε πως όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και η πορεία θα εξαρτηθεί από την εθελούσια συμμόρφωση με βασικούς κανόνες υγιεινής.


Ν.Χαρδαλιάς 

Τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ενημέρωσε ότι χθες εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα.

Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.