NEA

Κανένας νέος θάνατος σήμερα

Κανένας νέος θάνατος σήμερα

6 νέα κρούσματα, 2. 716 συνολικά και 151 θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.716 , ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε  σήμερα τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
30 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 151 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας νέος θάνατος σήμερα.

Ν. Χαρδαλιάς: Από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις

Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους. 
Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη. 
Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο. 

DailyPharmaNews: Ποιος ο αριθμός των τεστ και ποια η κατάσταση στο στράτευμα;

Σε ερώτηση που έθεσε κατά τη σημερινή ενημέρωση το DailyPharmaNews προς τον υφ. Υγείας Β.Κοντοζαμάνη και τον κ. Χατζηγεωργίου, σχετικά με τον αριθμό των τεστ που έχουν διεξαχθεί από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας, μας απάντησαν ότι: «Την τελευταία εβδομάδα έχουν διεξαχθεί από τον ΕΟΔΥ 2903 τεστ και έχουν βρεθεί 2 θετικά. Ενώ στα Κέντρα Υγείας τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά για κορωνοϊό έχουν γίνει πολλά τεστ. Συγκεκριμένα, στην 1η ΥΠΕ, 333 τεστ τον τελευταίο μήνα, από τα οποία 11 βρέθηκαν θετικά. Στη 2η ΥΠΕ πραγματοποιήθηκαν 220 τεστ εκ των οποίων βρέθηκαν 10 θετικά.

Επίσης, στην ερώτηση του DailyPharmaNews σχετικά με τα τεστ που πραγματοποιούνται στο στράτευμα και την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις με δεδομένο ότι χθες ακυρώθηκαν προγραμματισμένες ασκήσεις, οι υπεύθυνοι του υπουργείου απάντησαν ότι «από νωρίς λήφθηκαν μέτρα για το στράτευμα, τα οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκαν αυστηρά αλλά το ποσοστό των στελεχών που νόσησαν ήταν μόνο το 0,05% του συνόλου του στρατεύματος. Η ακύρωση της άσκησης έγινε επειδή με την άρση των μέτρων, δεν μπορούμε να ξέρουμε το αντίκτυπο στη κοινωνία. Για λόγους πρόληψης ακυρώθηκε επίσης και η προετοιμασία κάθε άσκησης και θα πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο που θα οριστεί».