NEA

Ρωσία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων όπου ξέσπασε πυρκαγιά

Ρωσία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων όπου ξέσπασε πυρκαγιά

9 ηλικιωμένοι νεκροί

 

Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού κέντρου περίθαλψης έξω από τη Μόσχα έπειτα από πυρκαγιά που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα ηλικιωμένοι και άλλοι εννέα να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως η πυρκαγιά, που ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας, προκλήθηκε πιθανόν από ελαττωματικά ηλεκτρικά καλώδια στο κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων στην Κρασνογκόρσκ, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.

«Βρέθηκαν οι σοροί εννέα ανθρώπων ηλικίας από 66 έως 90 ετών οι οποίοι έφεραν θερμικά εγκαύματα... άλλοι εννέα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Η επιτροπή ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διενέργεια ποινικής έρευνας προκειμένου να προσδιοριστεί αν είχαν παραβιαστεί οι κανονισμοί ασφαλείας.

Συνολικά 29 συνταξιούχοι ηλικίας από 66 έως 97 ετών διέμεναν στο κέντρο αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να περπατήσουν και το προσωπικό  δεν κατάφερε να τους βγάλει έξω εγκαίρως, αν και η φωτιά ήταν σχετικά μικρή, ανέφερε από την πλευρά της η εφημερίδα Kommersant.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που σημειώνεται σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μηνός. Τον Απρίλιο, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στη Μόσχα.

Εξάλλου, προχθές, Σάββατο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο στη Μόσχα όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορνωοϊό. _ΒΧ