NEA

Είκοσι θεματικά πεδία πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της υγείας για όλους τους πολίτες, από την Περιφέρεια Αττικής

Είκοσι θεματικά πεδία πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της υγείας για όλους τους πολίτες, από την Περιφέρεια Αττικής

Πλήρες πρόγραμμα με βασικές οδηγίες, υιοθέτησης αποτελεσματικής για την υγεία συμπεριφοράς, προσφέρει, σε όλους τους πολίτες, η Περιφέρεια Αττικής. Αναπτύσσεται σε 20 θεματικά πεδία με αντίστοιχες επιστημονικές παρουσιάσεις και καταρτίστηκε για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Το  σχετικό υλικό επεξεργάστηκαν οι Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Υγεία των πολιτών, της Περιφέρειας.

Η υλοποίησή του πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τους 66 δήμους της Αττικής ενώ το περιεχόμενο των 20 θεματικών πεδίων διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δήμους και τα ΜΜΕ για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη σημασία της δράσης για την επίτευξη του στόχου να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής, μια Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας, τονίζει ότι αυτό θα γίνει μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο της υγείας των, ο οποίος έχει παρουσιαστεί σταδιακά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. «Σήμερα, προχωρούμε ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας άμεση πρόσβαση στους πολίτες σε 20 θεματικά πεδία μείζονος ενδιαφέροντος για την υγεία τους» αναφέρει ο ίδιος. 

Αναλυτικότερα για το κάθε θεματικό πεδίο μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται στους παρακάτω συνδέσμους:

(Κατά την διαδικασία ανοίγματος των παρουσιάσεων κάντε κλικ στην επιλογή «read only»)

1) Βασικοί κανόνες υγιεινής

2) Στοματική υγιεινή

3) Έλεγχος  σχολικής ηλικίας

4) Εμβολιασμοί ενηλίκων

5) Εμβολιασμοί παιδιών

6) Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

7) Καρδιαγγειακός κίνδυνος

8) Καρκίνος Παχέος εντέρου

9) Καρκίνος Προστάτη

10) Καρκίνος Μαστού

11) Καρκίνος Τραχήλου μήτρας

12) Μελάνωμα

13) Οστεοπόρωση

14) Πνευμονοπάθειες

15) Κατάθλιψη

16) Άνοια - Alzheimer

17) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

18) Αντιβιοτικά, μύθοι και αλήθειες

19) Εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

20) Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ