NEA

Σ. Τσιόδρας: Ο ιός δεν εξαφανίζεται

Σ. Τσιόδρας: Ο ιός δεν εξαφανίζεται

10 νέα κρούσματα στη χώρα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.770, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

24 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ άλλος ένας θάνατος σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας σε 156 των αριθμό των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Στην ενημέρωση που έκανε σήμερα ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση του ΠΟΥ για το ότι ο ιός μπορεί και να μην εξαφανιστεί ποτέ ακόμη και μετά την εύρεση του εμβολίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είπε ο κ. Τσιόδρας είναι η ιλαρά. «Παρότι υπάρχει εμβόλιο εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζει να υπάρχει ο ιός της ιλαράς και λόγο της δυσπιστίας-των fake news, σε σχέση με τα εμβόλια». Επίσης ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά σε χώρες που έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, μετά το lockdown και αναγκάζονται να τα επαναφέρουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων, όπως και σε χώρες που ακολούθησαν χαλαρά μέτρα όπως η Σουηδία που σήμερα είχε περίπου 150 θανάτους και πάνω από 3.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.